PVC - Luc De Saedeleir

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

PVC

Alu-pvc-hout
PVC ramen/deuren

10 redenen om voor PVC te kiezen

  • Architecturale mogelijkheden
Met onze  kunststoframen kan u architecturaal quasi alle vormen aan. Dit is  trouwens noodzakelijk in een land als België en Nederland waar  architecturaal heel wat vrijheid heerst.
  • Verbluffende levensduur
Onze ramen garaderen  een levenslang comfort. Uit ervaring is gebleken dat PVC ramen een  langere levensduur hebben dan ramen uit anderen materialen.
  • Kleur die blijft
U kan niet enkel een  keuze maken uit een breed palet standaardkleuren, er is ook een uniek  aanbod houtimitaties. Binnen- en buitenkant van raam- en deurprofielen  kunnen probleemloos in een verschillende uitvoering. Maar belangrijk is  vooral kleurvastheid. Kleur blijft kleur, wit blijft wit.
  • Onderhoudsvriendelijk
Om kunststoframen te  onderhouden hoeft u ze enkel nu en dan te reinigen. Meer onderhoud is  echt overbodig, dus makkelijker kan niet.
  • Onvergelijkbare isolatie
Zowel de thermische  als de akoestische isolatie van kunststofprofielen overtreft alle  overige materialen voor raam- en deurprofielen.
  • 100% vochtbestendig
Profialis PVC profielen zijn absoluut 100% corrosie en vochtbestendig. Zelfs in de guurste weersomstandigheden.
  • Vormvast en brandveilig
In combinatie met  gegalvaniseerd staal is PVC uitzet- en krimpbestendig. Zo blijven uw  ramen en deuren steeds perfect gepositioneerd. Bovendien hebben diverse  testen uitgewezen dat kunststofprofielen een uitstekend brandgedrag  vertonen (moeilijk ontvlambaar en zelfdovend).
  • Uitzonderlijke stabiliteit
Onze  kunststofprofielen zijn uiteraard, veel meer dan de norm opgeeft,  voorzien van gegalvaniseerd-stalen versterkingen. Vandaar de  uitzonderlijke stabiliteit.
  • Milieu
Uit wetenschappelijk  onderzoek blijkt dat PVC een ecologisch verantwoorde keuze is als  buitenschrijnwerk. In vergelijking met natuurlijke materialen belasten  kunststoffen het milieu het minst. Bovendien kan kunststof volledig  worden gerecycleerd.
  • Ideale prijs/kwaliteitverhouding
Als u alle voordelen van kunststoframen op een rijtje zet, bent u vast overtuigd dat u hiermee de juiste keuze maakt.

 
 

Welke kwaliteit hebben de ramen & deuren?
Kunststoffen kunnen  tegenwoordig harder, duurzamer, hitte- en koudebestendiger gemaakt  worden dan staal en worden voor steeds meer doelen aangewend. Waarom  zouden ramen achterblijven op deze evolutie?

Het raam- en deursysteem Profialis S3000 omvat een gamma hightech 5 kamer- raamprofielen met een profielbreedte van 70 mm  die door hun uitgekiend ontwerp voldoen aan de strengste eisen die aan  een modern raam gesteld kunnen worden op gebied van thermische en  akoestische isolatie. De Uf waarde van een kader-vleugel combinatie  bedraagt 1,25 W/m2K.

Kunnen de kleuren van de ramen en deuren niet vervagen of afschijnen?
Veel mensen zijn bezorgd om de kleurvastheid van hun PVC ramen en deuren. De ongerustheid hierover is echter niet nodig.
Oude PVC-profielen (meer dan 30 jaar  geleden) hadden de vervelende eigenschap dat wanneer ze blootgesteld  werden aan zonlicht of zure regen, de kleuren na verloop van jaren  vervaagden. Dit is echter vandaag niet meer het geval. De verschillende  kleurtechnieken die worden toegepast op PVC-profielen zijn van zulk een  hoge kwaliteit dat de kleurvastheid steeds gegarandeerd wordt door de  fabrikant. Ook de witte PVC-ramen behouden steeds hun kleur.

Is een PVC-raam wel veilig tegen inbraak? Kan ik iets doen voor meer veiligheid?
Een PVC raam is net zo veilig als een raam in aluminium of hout. De  kwaliteitsvolle profielen van Profialis kunnen best een stootje  verdragen en in hun ontwerp is specifiek aandacht besteed aan  veiligheid.
Bovendien zijn er tal van  mogelijkheden om uw ramen en deuren extra te beveiligen, zoals het  aanbrengen van veiligheidsbeslag, extra veilige sloten en  veiligheidsglas. Uiteraard kan u bij ons ook terecht voor alle  rolluiksystemen, die een effectieve extra beveiliging geven tegen  inbraak.

Zijn de geplaatste ramen stevig genoeg?
Bij grotere ramen of schuiframen  vragen mensen zich nogal eens af of de profielen wel sterk genoeg zijn.  Hierover hoef je alvast bij ons niet ongerust te zijn. Op de eerste  plaats worden bij productie alle profielen op hun stevigheid getest en  gemeten.  Bovendien worden PVC ramen steeds met een gegalvaniseerd  staalprofiel verstevigd.  OF nu met Therma-Core® versterkingen. Bovendien beperken de versterkingen thermische uitzetting onder invloed van zonnewarmte of extreme vrieskoude.
 


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu